Jól-lak

Omgeving

De omgeving
De woning ligt op een ideale locatie om van alles wat Hongarije te bieden heeft te kunnen proeven. De natuur, maar ook mooie grote steden als Boedapest en Székesfehérvár zijn goed bereikbaar. Het Balatonmeer is ook niet al te ver. Kortom, de perfecte locatie om veel te kunnen zien!
Op deze pagina staan wat korte beschrijvingen van de omgeving. De meeste tussenkopjes hebben ook een link naar meer informatie.

Directe omgeving
De woning ligt in het dorpje Pakozd. Op wandelafstand vindt u hier een kleine supermarkt, een slager, een bakker, enkele cafés en winkel waar u kunt genieten van heerlijk schepijs.

Velencemeer
Iets verder van de woning ligt het Velencemeer (na het Balatonmeer het grootste meer van Hongarije). Dit meer is genoemd naar de gelijknamige plaatsje Velence. Het is een ondiep meer, aangenaam van temperatuur. Rond het meer liggen nog een aantal andere dorpjes. De meeste plaatsen aan het meer beschikken over gezellige strandjes met bijvoorbeeld waterglijbanen en andere watersport-activiteiten. Het is hier goed vertoeven voor jong en oud.

Székesfehérvár 
Deze grote stad ligt op 20 minuten rijden van de woning. In het verleden was dit de hoofdstad van Hongarije. De stad heeft een roerige en rijke geschiedenis. In het straatbeeld vindt u dan ook vele mooie oude monumentale gebouwen. Een dagje Székesfehérvár is zeker de moeite waard! Bovendien beschikt de stad over grote supermarkten en andere winkels waardoor het de ideale plaats is om grote inkopen te doen.

Boedapest
De huidige hoofdstad van Hongarije is zeer goed bereikbaar vanuit Pakozd. U zit vrijwel direct op de snelweg en binnen het uur loopt u door deze prachtige stad. Informatie over Boedapest vindt u o.a. op www.boedapestvoorbeginners.nl en www.steden.net/hongarije/boedapest.

Balatonmeer
Het grootste binnenmeer van Europa is het Balatonmeer. Ook hier bent u binnen het uur. Meerdere plaatsen aan dit meer zijn de moeite van het bezoeken waard. Een toeristische regio waar het goed vertoeven is.